helpPotřebujete poradit?
helpPotřebujete poradit? helpKontakt shopping_cartJít k pokladně shopping_cartK pokladně

Kategorie článků

Hledejte mezi články

Zpět na úvodní stránku blogu

Na plné otáčky

Na plné otáčky

Už to začalo a také nám cinká. Pobrali jsme na závodech nějaké medaile a poctivě trénujeme, abychom cinkali více!

Před zahájením opožděné sezóny jsme týmově vyrazili z Litomyšle na kávu a brownies do Caffeteria Pardubice. Byl to krásný společný trénink zakončený třešničkou na dortu v podobě doplněné energie z Pardubické Třídy Míru. 

Pokud jde o konkrétní výsledky, pokusím se vypíchnout závody, kde jsme byli vidět.

Začneme u zatím jediné ženy v týmu Elišky Jílkové, která brala bronz na 21 km časovce Vilém. Super výsledky zajeli v tomto závodě rovněž naši "veteráni", a to 11. místo Petr Černý a 15. místo František Jílek z celkových 43 účastníků.

 

MTB závod Železná klika dokončil v 5. nejlepším čase Jakub Jílek a v 6. nejlepším čase Tomáš Tichý, a to z 47 měřených časů.

Na časovce Tvrdkoffline 2020 v kategorii A zvítězil náš Dominik Glänzner. V kategorii C za nejrychlejším časem Marcela Boháče dojel František Jílek a bral tedy druhé místo.

Krajský přebor v horských kolech v Jevíčku znamenal 23. místo pro Jakuba Jílka a hned za ním dojel Tomáš Tichý. Ale hlavně se zde poprvé předvedl Richard Špaček a bral tak při svém debutu 32. místo v krajském přeboru, super práce!

V největším počtu jsme se zúčastnili domácího závodu v Heřmanově Městci. Kluci pořádali časovku z Heřmanova Městce do Kovářova, kde nás bylo v pohotovosti hned sedm. Nicméně k ostrému startu na Heřmanoměstecké střele jsme se postavili v pěti lidech. Nejlépe si vedl Dominik Glänzner a bral bronz, Jirka Stránský skončil na 5. místě, Pavel Jíra obsadil 9. místo, František Jílek dokončil časovku na 12. místě a Jakub Jílek dojel na 22. místě z 53 účastníků. 

 

Na jednom z největších závodů v České republice Krakonošově cyklomaratonu jsme měli tři zástupce, byť byl letošní ročník z důvodu opatření souvisejících s Covid-19 co do počtu účastníků omezen. Jiří Stránský dojel na krátké trase čítající 87 km celkově 13. a ve své kategorii na 5. místě. Dominik Glänzner dojel rovněž na krátké trase celkově na 27. místě a v kategorii Muži 18-29 let pak na 8. místě. Pavel Jíra dokončil Krakonošův cyklomaraton na trase dlouhé 134 km na celkovém 138. místě a ve své kategorii obsadil 27. místo.

Tomáš Tichý se na horských kolech dále zúčastnil závodu Novacup Nova jízda, který dokončil na celkovém 10. místě ze 155 účastníků a ve své kategorii obsadil 5. místo ze 45 závodníků. Na celkovém 26. místě z 270 účastníků, resp. na 17. místě ze 48 účastníků ve své kategorii dokončil Tomáš Tichý Decathlon cyklomarathon HK.

Strnadova 30 je tradiční časovka konající se na konci června. Na 9.místě v tomto závodě skončil Petr Černý a 21. místě František Jílek, a to z celkových 106 závodníků.

Na memoriálu Aloise Dohnala v Suchdole nad Odrou startovala společně s "hobbíky" i elitní kategorie s jezdci z Hradeckého Kasper Author a hned od začátku to byla pěkná divočina. Jiří Stránský dojel 21. mezi "hobbíky". V kategorii C náš Pavel Jíra skončil na 28. místě a František Jílek obsadil 34. místo. Dominik Glänzner bohužel ke konci závodu spadl, ale dojel i tak jako mumie na 20. místě mezi juniory.

 

Petr Výmola se připravuje na maratony v horských kolech a v rámci přípravy si střihnul Slavkovské radary na 29. místě.

Středeční pohár Chronometr tour se jezdí na Olomoucku. Časovka Štěpánov znamenala super 3.místo pro Petra Černého. Posledním závodem v tomto období byla Penčínská časovka a úžasné stříbrné umístnění Petra Černého. Na 5. místě  v tomto závodě dojel náš František „Fery“ Jílek.

My závodníci prázdniny nemáme a brzy Vám pošleme další naše úspěchy v závodech.

 

Za Cycli.cz Team

Jakub Jílek

Související články

Mohly by vás zajímat ještě tyto články ze stejné kategorie.