helpPotřebujete poradit?
helpPotřebujete poradit? helpKontakt shopping_cartJít k pokladně shopping_cartK pokladně

Kategorie článků

Hledejte mezi články

Zpět na úvodní stránku blogu

PIVOT PŘEDSTAVUJE ZCELA NOVÝ E-BIKE SHUTTLE SL!

Už jen  odkaz na vlastnosti původního modelu Shuttle dává předpoklad, že půjde o další technologický i jezdecký skvost. A jedná se o správný předpoklad. Pivot Shuttle SL je od základu zcela nový ebike, do kterého Pivot vetknul všechen svůj um a vědění o tvorbě kol i elektrokol. Jednotka Fazua posouvá možnosti asistence na zcela novou úroveň a ovladatelost kola v trailu vás donutí se očima ujišťovat, zda-li se jedná opravdu o e-bike.

Paradoxem je, že na konci dlouhého vývoje stojí v zásadě jednoduchý popis o čtyřech odrážkách.

1 - hmotnost

Váha pod 16,5 kg. Tedy o dobrých 4,5 kg lehčí oproti tolika jiným plnohodnotných e-bikům dneška. Ostatně srovnatelná z mnoha Trail biky bez asistence. Jinak řečeno - zatraceně lehký e-bike!

2 - hlučnost

Tichý 60Nm Fazua motor je umístěn co nejníže a nejblíže středu kola a tím pokládá základ skvělé ovladatelnosti modelu Shuttle SL. Dokud není potřeba motoru, není motoru - nenaruší ani vaši watáž ani prestiž :), protože je  zkrátka zcela odpojen od nohou a kola.

Baterie má kapacitu 430Wh. Spojení tohoto Fazua motoru a této baterie přináší bezkonkurenční kombinaci hmotnosti, síly a dojezdu. 

3 - stavba a geometrie

Tuhost a pevnost vlastní karbonové konstrukce, kterou je Pivot pověstný, přináší lehkost ovládání. DW-Link odladěný přesně pro Shuttle SL obstarává plyšový průběh,  zvládá i velké rázy a neruší šlapání. Geometrie vyladěná pro tolik různorodé využití trailových kol součastnosti. Délka zadní stavby koresponduje s každou velikostí. Každá velikost má k sobě vztaženou geometrii a tuhost.

4 - jednoduchost

Ta vychází především z jednoduše, přehledně a přesně namixovaného osazení, které spolu s masivně ušetřenou hmotností dělá jízdu na Shuttle SL táák lehoučkou.

FAZUA RIDE 60 + FAZUA ENERGY 430 FIX



Tichý, lehký a silnější. 60Nm, 450W. Baterie s kapacitou 430Wh. Jednotka Fazua Ride 60 váží 1,9 kg a samotná baterie 2,2 kg. Systém má tři módy dopomoci plus "walk assist".



Minimalistické ovládání Fazua Ring Control vymyšlené pro kontrolu tak, abyste nespustili oči z trailu.


430Wh baterie navyšuje dosah a to i při nastavené nejvyšší přípomoci motoru. Plné nabití ze stavu "mrtvo-nula-úplný nic" za 3,5 h.





Fazua Led Hub na horní rámové trubce informuje o stavu baterie, nastaveném módu, ANT+ a Bluetooth. Navíc po mírném vyklopení disponuje USB-C výstupem pro nabíjení vašeho telefonu nebo GPS.



Přehledná aplikace Fazua umožňuje z vašeho telefonu nastavení celé jednotky a profilu vašeho stylu jízdy. Je průběžně updatovaná, aby přinášela další a další vylepšení. Z vašeho telefonu můžete kdykoliv, kdekoliv a z jakéhokoliv důvodu ihned měnit přenastavení asistence vašeho Shuttle SL.

Dále Fazua nabízí desktopovoé nastavení, updatování a diagnostiku z vašeho počítače prostřednictvím Fazua Toolbox Software.




DW-link je čaroděj! Eliminuje tah řetězu na pružení a zároveň je nesmírně citlivý k rázům přicházející od terénu. Má vůči sobě přesnou polohu čepů. V tomto případě vertikální uchycení tlumiče přispívá ke kompaktnějšímu designu rámu, jemuž dává zdvih 132 mm. Využívá méně materiálu, je lehčí, zároveň tužší, má kladný dopad na progresivitu. Umožňuje plnou kontrolu nad zasouváním sedlovky do rámu. Také se díky němu do všech velikostí vejde velký bidon. 




OSAZENÍ

Shimano a Sram dle preferencí každého, doplněno o značky Galfer, Praxis, WTB či Rotor. Odpružení obstarává Fox v nastavení pro e-biky. Vidlice jsou nad to v továrně Foxu laděny přesně pro Pivot Shuttle SL.



Odpružení je odstupňováno následovně:

RIDE jsou osazeny řadou Fox E-tuned 36 29" 150mm Performance.

PRO a TEAM jsou nabízeny s vidlicemi Fox E-tuned 36 29" 150mm Factory.

WORLD CUP je osazován Fox E-tuned 34 29" 140mm Factory.

Související články

Mohly by vás zajímat ještě tyto články ze stejné kategorie.