helpPotřebujete poradit?
helpPotřebujete poradit? helpKontakt shopping_cartJít k pokladně shopping_cartK pokladně

Kategorie článků

Hledejte mezi články

Zpět na úvodní stránku blogu

Jaké destičky od GALFERu?

Kdo brzdí nevyhrává... Různý variace na tuhle hlášku jsme už všichni slyšeli nespočetněkrát. Všichni dobře víme, že dostatečnej brzdnej výkon je potřeba. Prostě a jednoduše, když chceš jezdit fakt rychle, tak potřebuješ pořádný brzdy.

GALFER je totální špička v oboru brzdových komponent. Jejich destičky i kotouče jsou to nejlepší, co na svém kole můžete mít k vylepšení brzdných vlastností.

Jak vybrat správné destičky? V první řadě vybíráte podle značky a modelu brzd, do kterých destičky kupujete. V druhé řadě vybíráte směs.

Jak se orientovat při výběru brzdových destiček na našem e-shopu? Rozkliknete si BRZDOVÉ DESTIČKY, pak zvolíte značku brzd, kterou máte na kole a pro kterou hledáte destičky a až jí najdete, tak přímo u konkrétní destičky si v roletce zvolíte směs, kterou požadujete.

Galfer nabízí následující směsi brzdových destiček:

STANDARDNÍ (černé): ty vyhovují povšechným podmínkám. Mají tvrdší směs a tím i nejdelší životnost. Jejich brzdná síla je spolehlivá ve všech podmínkách.

DO MOKRA (červené): excelují v extrémních podmínkách, mají “měkčí” směs a rychleji se opotřebují. 

NA ZÁVODY (zelené): nemusí se “zajíždět”. Okamžitě jsou efektivní a mají skvělou dávkovací čitelnost, snesou vyšší tepelné namáhání a jsou vynikající i v mokru.

PRO SILNIČNÍ KOLA (modré): jejichž směs je vyladěná přímo pro silničky a jejich menší styčnou plochu pneumatik.

E-BIKE A DH SPECIÁLY (fialové): jsou vyvinuty pro vyšší tepelné namáhání, které ocení především DH závodníci a jezdci na e-biku, ale nejen ti.

TRIAL (žluté): směs vyvinutá pro trial. Má okamžitý náběh, velmi čitelné dávkování a celkově ostřejší výkon.

Obecně platí, že čím měkčí směs (ostřejší brždění, lepší v mokru), tím rychleji se opotřebují a naopak.

DOPORUČENÍ K VÝBĚRU SMĚSI.

Doporučujeme brát názvy směsí a jejich barev orientačně. Ovšem – fialová je ideální a správná pro e-biky, ale to neznamená, že si tuto směs nemůžete pořídit třeba na silniční kolo. V nekonečných Alpských sjezdech jí jistě oceníte. Ideální je opravdu vybírat podle toho, jakým způsobem brzdíte, v jakých podmínkách jezdíte a nikoliv vybírat strojově dle barvy/názvu.  

Galfer pro orientaci ve směsích využívá barevné označení:

Související články

Mohly by vás zajímat ještě tyto články ze stejné kategorie.